Managementul proiectelor şi evaluarea programelor în sfera administraţiei publice

Masterat în Managementul proiectelor şi evaluarea programelor în sfera administraţiei publice (în limba română)

Denumirea specializării: Administraţie Publică
Durata studiilor: 4 semestre

Planul de învățământ

Descrierea programului:

Programul de Masterat în Managementul proiectelor şi evaluarea programelor în sfera administraţiei publice este oferit de către Departamentul de Administraţie Publică al Facultăţii de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării, Universitatea Babeş-Bolyai. Acesta de adresează absolvenţilor nivel licenţă. Durata programului este de 4 semestre.

Obiectivele programului:

Creşterea eficienţei şi a performanţei în sectorul public depinde de o buna organizare a activităţii instituţiilor publice. Managementul proiectelor şi evaluarea programelor oferă un instrumentar extrem de util atât în gestionarea proiectelor şi programelor finanţate din forduri europene, cât şi în cazul celor finanţate sau co-finanţate din bani publici.

Principalul obiectiv al programului este de a oferi o pregatire avansată în managementul proiectelor şi evaluarea programelor persoanelor interesate care activează sau vor să îşi dezvolte o carieră în domeniu.

Managementul proiectelor şi evaluarea programelor implică utilizarea de metode specifice ştiinţelor sociale pentru a fundamenta decizii privind dezvoltarea și îmbunătățirea programelor, organizațiilor, și politicilor publice. Curriculum-ul este conceput pentru a oferi studenților competențele necesare spre a le percare le permit să coordoneze proiecte şi să participe cu succes la implementarea acestora precum şi să desfășoare evaluări de programe independente de înaltă calitate.