Administrație Publică FR

Denumirea specializării: Administraţie Publică

Durata studiilor: 4 semestre

Forma de învățământ: frecvență redusă

Criterii de admitere: media de licenţă + media anilor de facultate

 

Descrierea programului:

  • presupune 3 semestre de cursuri, plus un semestru  pentru elaborarea lucrării de disertaţie
  • se adresează atât absolvenţilor nivel licenţă care vor să îşi continue studiile cu un program de masterat, cât şi celor care lucrează deja în administraţia publică sau în alte domenii.

 

Obiectivele programului:

Masteratul în Administrația Publică – Învățământ la distanță (MAP – ID) a fost conceput pentru a oferi o alternativă de continuare a studiilor în domeniul științelor administrative celor care doresc acest lucru, însă nu dețin flexibilitatea timpului necesară unui program de masterat la zi.

MAP – ID are aceeași curriculă cu masteratul în Administrația Publică zi. Spre deosebire de acesta din urmă, MAP – ID implică un număr mai redus de întâlniri, acestea fiind organizate în zilele de sâmbătă și duminică pentru a permite participarea și celor care nu pot face acest lucru în timpul săptămânii.

Asemeni celorlalte programe de masterat oferite de Departamentul de Administrație Publică, MAP –ID urmărește să ofere o pregătire coerentă în domeniul managementului serviciilor publice. Astfel, curricula MAP – ID este direct legata de necesitatile tehnice existente la nivelul administratiei publice, urmarind elemente precise:

  • dezvoltarea cunoştinţelor de baza în domeniul ştiintei administrative
  • dezvoltarea unor abilităţi manageriale extrem de necesare şi a unei mentalităţi bazate pe necesitatea eficientizării funcţionării serviciilor publice;
  • dezvoltarea unor tehnici specializate de acţiune în sectorul public (analiza statistică, evaluare, conceperea de strategii de dezvoltare etc)