Administrație publică

Masterat în limba engleză

Master în administrație publică cu 3 arii de concentrare:

  • Strategy, Leadership and Innovation in the Public Sector
  • Community Development and Urban Planning
  • Management of NGOs

Acest program de masterat este gândit astfel încât în primul an să ofere o perspectivă generală asupra funcționarii sectorului public și/sau non-profit, insistând pe tematici care sunt esențiale pentru orice candidat care își dorește o carieră în sectorul public sau în organizații private care operează însă în interconectare cu sectorul public: politici publice, management financiar, drept european, dezvoltare organizațională etc. În anul doi, studenții trebuie să își aleagă o arie de concentrare din cele trei oferite și să obțină 30 de credite la cursuri aferente acelei arii. Prin această structură, studenții au maximă flexibilitate în planificarea parcursului academic, putând alege o specializare dată de aria de concentrare precum și un număr de cursuri opționale din celelalte arii în funcție de propriile interese și nevoi. În acest fel, un student care se specializează în dezvoltare comunitară și planificare urbană va putea să își completeze formarea cu cursuri care țin de organizațiile non-profit și rolul acestora la nivel comunitar.

Cele 3 specializări se adresează studenților care sunt interesați de o perspectivă internațională și comparată în studierea sectorului public și non-profit.

SPECIFICUL ARIILOR DE CONCENTRARE

Strategy, Leadership and Innovation in the Public Sector


Community Development and Urban Planning


Management of NGOs


Studenții interesați de luarea deciziilor și ocuparea unor poziții de conducere în organizațiile publice se pot specializa în management public, strategie și leadership. Această concentrare pune accent pe abilitățile manageriale, managementul financiar și analiza datelor. Studenții învață să creeze obiective pentru organizații sau departamente, să măsoare progresul către obiectivele organizaționale și să supravegheze membrii echipei. Această concentrare îmbină abilitățile de administrație publică și de afaceri, cu accent pe locurile de muncă publice și nonprofit.

Dezvoltarea și planificarea urbană sunt în prezent domenii de interes crescut pentru majoritatea administrațiilor locale și regionale. Această arie de concentrare pune accent pe managementul orașului, pe dezvoltarea de politici publice privind mobilitatea urbană durabilă, adaptarea la schimbări climatice, relația cu mediul rural, participarea cetățenilor și a actorilor comunitari la generarea de soluții pentru dezvoltarea orașului. Studenții învață să analizeze datele privind nevoile comunității și să integreze analiza în strategiile de dezvoltare ale orașului.

ONG-urile au anumite specificități care presupun familiarizarea studenților cu sectorul non-profit și cu rolul acestuia în diferite țări. Această arie de concentrare îi introduce pe studenți în problematica diferitelot tipuri de ONG-uri, în planificarea strategică și financiară specifică pentru sectorul nonprofit și în managementul proiectelor. Cursurile precum strângere de fonduri, leadership în ONG-uri, managementul proiectelor pregătesc absolvenții pentru roluri în organizații nonprofit.

EXEMPLE DE CURSURI AFERENTE ARIILOR DE CONCENTRARE

Strategy, Leadership and Innovation in the Public Sector


Community Development and Urban Planning


Management of NGOs


Leadership in public and non-profit organizations

Sustainable and resilient urban development

Communication, media & digitalization in the nonprofit sector

Innovative financial strategies in public and non-profit organizations

Applied methods for urban analysis

Volunteering & community mobilization

Digital governance

Public procurement and public contracts

Social economy and entrepreneurship

Public marketing

Introduction to urban planning

Fundamentals in grant writing & fundraising

Strategy in public and non-profit organizations

Intro to GIS and spatial analysis

Intro to filanthropy and evolution of the 3rd sector

Programul în limba engleză se distinge de restul programelor de master prin următoarele caracteristici:

  • Acreditare internațională conferită de EAPAA – dovedește că programul respectă standarde ridicate de calitate și este aliniat la cerințele internaționale în acest domeniu
  • Posibilitatea obținerii în paralel a unei diplome duble cu Corvinus University din Budapesta (presupune efectuarea unui semestru la Corvinus și o încărcătură suplimentară de cursuri)
  • Posibilitatea obținerii unui certificat acordat de University of Georgia, SUA (în măsura parcurgerii unor cursuri care fac obiectul acordului între cele două universități)
  • Cursuri susținute de profesori străini de la universitățile partenere