• AMP în top 200 mondial

  AMP în top 200 mondial

  Programul nostru de Administrație Publică este plasat pe unul dintre locurile 150-200 la nivel mondial, pentru al doilea an la rând, conform Academic Ranking of World Universities/ARWU 2019. Suntem singurul departament de administrație publică din România care apare în acest ranking și unul dintre puținele din Europa Centrală și de Est.

  Mai departe
 • Publicațiile AMP în top

  Publicațiile AMP în top

  Transylvanian Review of Administrative Sciences (TRAS), editată de către AMP, este singura revistă de Administrație Publică din România și una din puținele reviste din Centrul și Estul Europei indexate în Web of Science (factor de impact 0.757).

  Mai departe
 • Let's Talk

  Let's Talk

  Proiectul Let's talk, în care mergem și dezbatem subiecte pe care liceeni le găsesc interesante, continuă. La Liceul Avram Iancu din Cluj-Napoca, ultima noastră gazdă, am discutat despre dezvoltarea inteligenței artificiale și cum ne va influența viața dezvoltarea tehnologică. Mai multe despre proiect...

  Mai departe
 • Inteligența artificială - manual de utilizare

  Inteligența artificială - manual de utilizare

  Încă o întâlnire din proiectul ”Let's talk!” a avut loc azi, la sediul facultății, cu elevi de la Colegiul Național Nicolae Bălcescu din Cluj-Napoca. Am povestit despre ce înseamnă inteligența artificială, ce poate și ce nu poate să facă, cum ne poate afecta viețile acum și în viitor. Și despre cele trei legi ale roboticii propose de SIr Isaac Asimov.

  Puteți afla aici mai multe despre proiectul ”Let's talk!”.

 • International Guest Speaker Series in Public Administration

  International Guest Speaker Series in Public Administration

  Academics and practitioners from Europe and US, well known in their fields, will offer lectures followed by Q&A sessions to FSPAC students on relevant issues to the field of PA (but not only) such as American politics and democracy, transition and reform in Western and Eastern Europe, social media, comparative research.

  Mai departe

Departamentul în cifre

150+
în lume
700+
STUDENȚI
1
În România
3
Linii de studii

Despre noi

Alegerea unei facultăți este o decizie importantă și deloc ușoară. Fiecare dintre noi ne-am întrebat la un moment dat „cu ce mă ajută?”, „ce pot să fac după ce termin?”,„îmi oferă ceva în plus pe lângă informații?” Departamentul de Administrație și Management Public (AMP), cel mai bun program în domeniu din România, cunoaște toate aceste lucruri și și-a adaptat oferta educațională întocmai. Ca student al AMP, vei lucra alături de o echipă didactică tânără, educată în universități americane și europene, vei avea acces la cea mai recentă literatură de specialitate și vei beneficia de utilizarea unor tehnici de predare moderne și complexe, care pun accent nu doar pe cunoștințe, ci mai ales pe dobândirea abilităților și competențelor necesare pentru utilizarea acestor cunoștințe. În plus, activitățile extracurriculare pe care AMP le propune oferă o oportunitate în plus pentru socializare, de data asta într-un cadru informal.

Social Media

Portret absolvent

 Daniel Dranca

Daniel Dranca este angajat al Primăriei Cluj-Napoca din februarie 2008, iar din noiembrie 2015 este Șeful Biroului Eficiență Energetică, Iluminat Public din cadrul Direcției Tehnice. În anul 2012 a absolvit programul de masterat internațional, secția Dezvoltare Comunitară și Planificare Urbană. Este de asemenea absolvent al programului de calificare „Specialist în Iluminat” organizat de Comitetul Național Român de Iluminat.

Daniel Dranca ,
Masterat Dezvoltare comunitară și planificare urbană (2012)

 Corina FĂRCAȘ

Corina Fărcaş ocupă din anul 2012 funcția de manager de proiect în cadrul firmei S.C. PRO XPERT CONSULTING S.R.L., fiind responsabilă de scrierea și implementarea proiectelor cu finanțare nerambursabilă din diverse domenii, precum infrastructură, agricultură, producție, servicii sau educație. Cunoștințele și aptitudinile dobândite în cadrul Departamentului de Administrație și Management Public au reprezentat un prim pas important care au ajutat-o în munca cu beneficiarii proiectelor, aceștia fiind în principal autorități publice locale.

Corina FĂRCAȘ,
Absolvent licență (2011) şi master (2013)

MAI MULTE