Könyvtár

Az egyik legvagányabb dolog az egyetemen a könyvtár (a földszinten), ahol több mint 22.000 kötet, mintegy 2000 folyóírat, amelyek tára folyamatosan bővül olyan terülteken mint a nemek témája, szociológia, nacionalizmus, politikai ideológiák, összehasonlító politika, politikai elmélet, újságírás, kommunikációs tudományok, nemzetközi kapcsolatok, jog, közigazgatás.

A FSPAC könyvtára 1994-ben kezdte működését, amikor a Politika Tudományok Egyetem részese lett az IREX (Nemzetközi Kutatócsere) programnak valamint a Soros Alapítványtól származó könyvek és folyóíratok adományaiból. 1998-ban a Politika Tudományok Egyeteme a B.C.U. "Lucian Blaga"kolozsvári fiókkönyvtára lett.

Ui. Ez a legcsendesebb területe az egész FSPAC egyetemnek (az amfiteátrum előtti tér mellett 101), ahol projekteket készíthetsz, ahol vizsgára készülhetsz, vagy csak egyszerűen elolvashatsz egy érdekes könyvet.

HOGYAN SZERETHETSZ HOZZÁFÉRÉST A KÖNYVTÁRHOZ?

Engedélyt kell kapnod a BCU-nál, hogy hozzáférj az Egyetemi Központi Könyvtárhoz és ez által az összes Babeș Bolyai Tudományegyetem könyvtárához. Az engedély kiváltható a BCU-ban, a levéltárban és az FSEGA-könyvtárban.
Szükséges iratok a könyvtári engedély megszerzéséhez

Könyvtár nyitvatartása: Hétfő-Péntek 08:00-20:00

Kötetek/kiadványok kölcsönzése:

Bármely kiadvány kölcsönözhető a nap folyamán 2 órára fénymásoláshoz, illetve legfeljebb 3 napra otthoni használathoz. A kölcsönzési idő betartásának elmulasztása esetén 5 RON/nap/kötet késedelmi díjat számítunk fel.


A Politika-, Közigazgatás- és Kommunikációtudományi Kar könyvtára által nyújtott szolgáltatások:

Hasznos linkek: