Képesítések

A szak elvégzése után hallgatóink ugyanúgy elhelyezkedhetnek a helyi vagy központi közigazgatásban, mint a profitorientált vagy nem-profit orientált szférában, itthon és külföldön egyaránt. Megannyi máson kívül, például ilyen munkakörökben helyezkedhetnek el: kormányzati munkakörök (miniszterek, kormányzati ügynökök); Elnökség (elnökségi adminisztráció); a központi hatalom más intézményei; Városháza, Prefektúrák, Megyei Tanácsok, Helyi Tanácsok; EU-s intézmények (Brüsszell, Strasbourg vagy Luxemburg); nem-kormányzati országos vagy nemzetközi szervezetek; magánvállalkozások (helyi, országos, multinacionális); stb.

A foglalkozások, amelyeket hallgatóink betölthetnek: köztisztviselő vagy szerződéses alkalmazott állami hatóságokban és intézményekben (szakértő, referens, ellenőr, tanácsadó, asszisztens, projektvezető, tanácsadó, vezetői pozíciók - igazgató, osztályvezető, hivatalvezető).

Egyéb lehetőségek nem-kormányzati szerveknél: szakértő, tanácsadó, asszisztens vagy projektmenedzser, helyi fejlesztési ügynök, stb. vagy magánvállalkozásokban, mint tanácsadó, HR szakember, asszisztens, szakértő.