FSPAC Shoebox Project

Update: Am adunat 110 cadouri, vă mulțumim tuturor celor care ne-ați ajutat. Iată și câteva poze de la eveniment.

 

Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării vă invită să participați (cadre didactice și studenti) la o campanie de daruri pentru copiii din familiile dezavantajate. Este o inițiativă frumoasă care ne ajută să aducem puțină bucurie unor familii și copii foarte săraci.

CE ESTE PROIECTUL SHOEBOX?

Proiectul Shoebox este desfășurat de Societatea de Caritate Blythswood. Blythswood România a împărțit anual peste 10.000 cadouri de Crăciun venite din Marea Britanie și de trei ani mobilizează resursele locale și strânge cadouri și din Romania. Având aceast obicei a împărți Shoebox-uri, Blythswood România nu strânge cadouri doar pentru o anumită categorie de vârsta sau tip de beneficiari (ex. numai pentru copii, doar pentru orfelinate etc…). Scopul este să ca aceste cadouri să ajungă la persoanele care trăiesc în cele mai mari dificultăți financiare, au un handicap sau își petrec Crăciunul în spital.

CE PUN ÎN CUTIE?  

Valoarea contabilă a unei cutii este de 50 RON dar asta nu înseamnă că trebuie să cumpărați lucruri în valoare de 50 RON. Încurajăm să se puna în cutii și lucruri care au fost folosite dar sunt într-o condiție bună (un fular, o căciula frumoasa etc.). Conținutul cutiilor diferă prin categoriile de vârstă, de pe care vă rugăm să țineți cont în momentul pregătirii pachetelor: bărbat, femeie, femeie în varsta, băiat adolescent, băiat 8-12 ani, băiat 3-7 ani, fată adolescentă, fată 8-12 ani, fată 3-7 ani și bebeluși.

„Ce sa pun în cutie?”- vă prezentam o listă cu câteva idei adunate din experienţa anilor trecuţi pentru a vă inspira (şi nu pentru a vă obliga):

– ARTICOLE ŞCOLARE: stilouri, creioane, creioane colorate, carioci, ascuțitori, ștampile pentru copii + cerneală, caiete, agende, calculatoare de mână, cărți, cărţi de colorat, acuarele, pensule, plastelină, etichete școlare, bețisoare, radiere, rigle, etc.
– PRODUSE PENTRU IGIENA CORPORALA: săpun/șampon, deodorant, cremă, pieptene / perie, produse sanitare, spumă de ras / aparate de ras, periuțe și pastă de dinți, etc.
– JUCĂRII: jucării mici, mașinuțe, mingi, baloane, păpuşi, animale din pluș, muzicuțe, yo-yo, jucării care emit lumină sau sunete, etc.
· ALTELE: dulciuri (bomboane, acadele pe băț, ciocolată, gumă de mestecat, etc.), șosete, tricouri, mănuși, eșarfe, căciuli,  ochelari de soare, agrafe de par, bijuterii, jucării, ceasuri, lanterne (cu baterii), etc.
– URĂRILE PERSONALE de Crăciun.

NU încurajăm să puneți în cutie fructe proaspete care s-ar putea strica (banane, mandarine, mere etc.).

CAND SE DESFĂȘOARĂ ACȚIUNEA?

Miercuri, 12 decembrie, începând cu ora 18:00 ne intâlnim cu toții (studenți, profesori) în fața sălii 101 pentru a ambala cadourile. Pentru cei care nu aveți cutii vor fi disponibile la fața locului (în măsura în care le aveți vă rugăm să veniți cu ele). Cei care au cadourile gata împachetate le pot lăsa pur și simplu la voluntarii care vor fi prezenți la acțiune. În aceeași seară, începand cu ora 20:00 va începe deja tradiționala împodobire a bradului și seara de colinde organizată de colegii de la CRP.