Rezultate Competiția Datelor Digitale, câștigători:

  • Ardeleanu Mina Sorina, Colegiul National „Vasile Alecsandri”, Bacău
  • Ungureanu Eliza Tania, Colegiul Economic „Dionisie Pop Martian”, Alba Iulia

Competiția Datelor Digitale

Ești un licean în clasa a XII-a, implicat și dornic să schimbe în mai bine lucrurile din comunitatea ta? Cum ar fi să îți iei gândul de la admitere (Nu, asta tot nu te scapă de BAC, nice try) mai repede vara asta, știind că ai fost admis la unul dintre cele mai bune programe de licență din țară încă înainte de a absolvi examenul de bacalaureat?

Îți propunem să participi la concursul „Știința Datelor Digitale”, care îți oferă ocazia să ne spui ideile tale despre ce înseamnă știința datelor într-o lume digitală. În cazul în care ideea ta este atât de bună și bine explicată încât ne obligă să-ți acordăm premiul întâi, ai un loc bugetat asigurat la programul de „Știința Datelor Digitale” de la FSPAC, UBB.

Tema concursului: Date digitale într-o lume digitală

Regulament

Concursul este organizat de Departamentul de Administrație și Management Public din cadrul Universității Babeș-Bolyai pentru elevii din clasa a XII-a și absolvenții de liceu din promoțiile anterioare. Concursul reprezintă un criteriu alternativ de admitere la programul de licență „Știința Datelor Sociale” de la FSPAC, UBB.

În baza Regulamentului de admitere al Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării pe anul 2022, candidații care obțin premiul I la concursul de proiecte din cadrul concursului „Competiția Datelor Sociale” organizat de Departamentul de Administrație și Management Public al FSPAC pot fi admiși la specializarea „Știința Datelor Sociale” fără concurs de admitere în cadrul sesiunii iulie 2022. Nota finală acordată de membrii comisiei va constitui notă de admitere la specializarea „Știința Datelor Sociale” pentru candidații care obțin premiul I. 

Vor beneficia de a această prevedere numai candidații care au fost declarați reușiți la examenul de bacalaureat, cu cetățenie română și care trec de un interviu simplu în limba engleză care va fi susținut în perioada admiterii. În cazul în care nota de la bacalaureat este mai mare decât nota acordată de comisia care jurizează concursul, candidații pot opta pentru a urma procedura obișnuită de concurs.

Toate răspunsurile vor fi trimise utilizând formularul de pe această pagină. Pentru eventuale nedumeriri sau întrebări suplimentare, ne puteți scrie la urs@fspac.ro

Termenul limită pentru transmiterea răspunsurilor este 31 mai 2022, ora 23:59. Fiecare participant are dreptul la o singură înscriere.

Jurizarea proiectelor va fi făcută de o comisie formată din trei membri. Nota finală va fi calculată ca medie aritmetică a notelor acordate de membrii comisiei. Membrii comisiei se vor alege dintre cadrele didactice și de cercetare ale Departamentul de Administrație și Management Public.

Criterii de evaluare

  • Capacitatea de identificare a elementelor esențiale necesare;
  • Contextualizarea corectă a acestor elemente;
  • Conceptualizarea clară și concisă a unor predicții pe termen scurt;
  • Utilizarea elementelor grafice pentru exemplificarea trendurilor sau a analizelor inițiale;
  • Exprimare corectă din punct de vedere gramatical;
  • Utilizarea diacriticelor în redactarea răspunsurilor.

În curând.