Proiecte de intervenție în comunitate ale studenților

workshopsinaia_int

În perioada 24-26 iunie 2015 a avut loc, la Sinaia, o conferință comună a școlilor de administrație publică de la Cluj (FSPAC) și București (ASE), în cadrul căreia 8 echipe a câte 5 studenți au prezentat  proiecte de politici publice şi intervenţie în comunitate.

Proiectele prezentate de studenţi au fost coordonate de cadrele didactice de la cele două universităţi şi reprezintă rezultatul unor eforturi depuse de către studenţii bursieri pe durata a patru luni de bursă. Studenţii au reuşit să abordeze într-un mod original teme interesante şi actuale pentru administraţia publică locală din Cluj-Napoca şi Bucureşti: problema garajelor, violența domestică, fluidizarea traficului rutier, poluarea fonică, e-government etc.

Pentru realizarea acestor proiecte, studenții au interacționat atât cu autoritățile publice, cât și cu alți actori de la nivelul comunității interesați de respectivele probleme.

Workshop-ul a fost organizat în cadrul activităţii nr. 6, „Implementarea de acţiuni în vederea extinderii oportunităţilor de învăţare şi îmbunătăţirea competenţelor de antreprenoriat social pentru studenţii de la programele de administraţie publică de la nivel licenţă, prin acordarea unor burse şi organizarea unor concursuri de propuneri de proiecte, ce vizează intervenţii în comunitate sau rezolvarea unor probleme de politică publică”, proiect POSDRU ID 136147.

Galerie foto.