Studiu privind evaluarea calității programelor de masterat

Departamentul de Administrație Publică vă invită să luați parte la masa rotundă organizată cu ocazia finalizării studiului privind calitatea a patru programe de masterat în domeniul administrației publice din România. Studiul a fost realizat de către Universitatea Babeş-Bolyai Cluj-Napoca (UBB), Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării (FSPAC) în cadrul proiectului cu titlul „Creşterea calităţii programelor de masterat în administraţie publică”. Obiectivul general al proiectului vizează creşterea calităţii unui număr de patru programe de masterat în domeniul administraţiei publice.

În cadrul proiectului (Activitatea nr. 1), în perioada octombrie 2010 – februarie 2011, a fost realizat un studiu privind calitatea a 4 programe de masterat ȋn domeniul administraţiei publice. Au fost evaluate următoarele programe de masterat în domeniul administrației publice: programul de masterat în limba engleză al FSPAC, programul de masterat în limba română al FSPAC, programul de masterat al Facultății de Administrație și Management Public al Academiei de Studii Economice din București și programul de masterat în administrație publică al Facultății de Economie și Administrarea Afacerilor al Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași. Cele două instituții sunt parteneri ai UBB în implementarea acestui proiect.

Studiul se bazează pe:

  • O evaluare cantitativă – realizarea unui sondaj de opinie privind calitatea programelor de masterat în administrația publică în rândul studenților celor patru programe de masterat vizate;
  • O evaluare calitativă –  realizarea unor interviuri individuale în rândul cadrelor didactice implicate în cele 4 programe de masterat.

De asemenea au fost acordate burse de cercetare unui număr de zece studenți, aceștia realizând lucrări de cercetare pe domenii conexe calității programelor de învățământ în domeniul administrației publice. Concluziile și rezultatele lucrărilor de cercetare au fost incluse în ”Studiul privind calitatea a 4 programe de masterat ȋn domeniul administraţiei publice”.

Scopul cercetării derulate a fost obținerea unei imagini obiective asupra calității programelor de masterat în domeniul administrației publice în vederea îmbunătățirii lor.

Evenimentul va avea loc în data de 31 martie, 2011, începând cu ora 10:00 la Sediul Facultăţii de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării, Amfiteatrul 101 (cladirea nouă).

Pentru mai multe informaţii privind proiectul cu titlul „Creşterea calităţii programelor de masterat în administraţie publică” puteţi contacta echipa de proiect la adresa: Str. Traian Moşoiu nr. 71, etaj 1, 400132, Cluj-Napoca, Tel. 0264-402586, Fax: 0264-431-361, e-mail: contact@apubb.ro, www.apubb.ro/ccpmap sau la Oficiului de Accesare a Fondurilor Europene al UBB, din str. Mihail Kogălniceanu, nr. 1, P 22, tel. 0264-405-300, interior 5116, 5482 sau 5483, fax. 0264-405-397, email fondurieuropene@staff.ubbcluj.ro

Programul evenimentului.

Prezentarea rezultatelor ceretării cantitative

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.