Seminar: Standarde de calitate referitoare la programele de masterat în administrație publică

În perioada 22-23 martie s-a desfășurat seminarul de instruire referitor la calitatea programelor de masterat în administrație publică intitulat „Standarde de calitate referitoare la programele de masterat în domeniul administrației publice”. Seminarul s-a desfășurat concomitent la Iași, București și Cluj-Napoca, respectiv sediul Facultății de Economie şi Administrarea Afacerilor („Universității Alexandru Ioan Cuza” Iași) – B-dul Carol I nr.22, Iași, la sediul Facultății de Administrație și Management Public (Academia de Studii Economice, București) – Calea Șerban Vodă nr. 22-24, Sector 4 și la sediul Facltății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării (Universitatea Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca) – str. Traian Moșoiu, nr.71. Evenimentul a fost organizat în cadrul activităţii nr. 7 din proiectul POSDRU intitulat „Creşterea calităţii programelor de masterat în administraţie publică”.

La seminar au participat membrii echipei de implementare a proiectului de la cele 3 universități precum şi persoanele selectate în cadrul grupului ţintă (14 persoane la seminarul de la UBB Cluj – FSPAC, 15 persoane la seminarul de la UAIC Iași – FEAA Iași, 19 persoane la seminarul de la ASE București – FAMP), aceștia având fie calitatea de cadre didactice implicate în derularea programelor de studii universitare în domeniul administrației publice, fie persoane implicate în monitorizarea, evaluarea și creșterea calității unor asemenea programe, fie membri ai comisiilor/structurilor de conducere din universităţi/facultăţi care oferă programe de master în domeniul administraţiei publice. Persoanele participante au fost fie angajați sau colaboratori ai celor trei universități partenere în proiect (UBB, ASE și UAIC), fie angajați sau colaboratori ai altor universități din România care desfășoară programe de masterat în domeniul administrației publice.

În cadrul seminarului s-au dezbătut aspecte teoretice și practice legate de asigurarea şi managementul calităţii programelor de masterat în administrație publică, pornind de la conţinutul ghidului editat în cadrul activităţii 7. Au fost vizate fundamentele teoretice ale calităţii programelor de studiu, abordări, evoluţii şi percepţii privind calitatea programelor de master în administraţie publică şi managementul acestora (cu accent pe situația din România, din perspectiva studenţilor, cadrelor didactice şi angajatorilor), respectiv standardele calitative și procedurile integrate în sistemul de management al calității programelor de master în administrația publică.

Intervenţiile şi dezbaterile au fost focalizate pe practicile relevante de managementul calităţii programelor de master în administraţie publică şi nevoile concrete de reconsiderare a acestora în România.

Seminarul organizat a fost apreciat de către participanţi ca o etapă indispensabilă şi utilă în planul creşterii calităţii acestor programe. În acest sens, participanții la seminar au avut posibilitatea de a acumula cunoștințe legate de procedura și modul în care ar trebui evaluată și monitorizată calitatea programelor de masterat, respectiv măsurile care trebuie implementate în vederea creșterii calității acestor programe.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.