Întâlnirea absolvenților de administrație publică

Vineri, 24 iunie 2011, Catedra de Administrație Publică a organizat o zi specială la care a invitat să participe toți absolvenții săi, fie absolvenți ai programului de licență, fie ai diferitelor programe de masterat. În aceeași zi, cea de-a treia promoție a absolvenților programului licență, și anume promoția 2001, s-a reunit pentru întâlnirea de 10 ani. A fost o zi specială pentru că am avut ocazia de a revedea persoane care ne-au fost apropiate acum mulți ani, dar pe care nu i-am văzut de când au părăsit băncile facultății.

Ne-am bucurat să avem alături de noi în cadrul acestei zile aproximativ 70 de absolvenți din cadrul mai multor programe de studii și din promoții diferite, care au venit din diferite colțuri ale țării pentru a-și revedea foștii colegi de facultate, dar și pentru a-i reîntâlni pe foștii profesori. Chiar dacă nu toți absolvenții noștri au o carieră în sectorul public, am constatat că și cei care lucrează în sectorul privat sau nonguvernamental au cariere de succes în care reușesc să folosească cunoștințe și abilități dobândite în timpul facultății și mai ales reușesc să aibă un impact asupra comunității. Noi dorim ca în viitor să organizăm anual genul acesta de întâlniri la care să invităm toți absolvenții.

Dincolo de bucuria reîntâlnirii, am făcut primii pași pentru crearea unui cadru organizat pentru dezvoltarea relațiilor dintre Catedra de Administrație Publică și absolvenții săi. Astfel, în cadrul acestei întâlniri a fost semnat actul de constituire a Asociației Absolvenților de Administrație Publică din Universitatea Babeș-Bolyai și a fost adoptat statutul asociației. Au fost alese persoanele care să ocupe pozițiile interimare în cadrul Consiliului Director până când va fi organizată următoarea întâlnire a asociației. După încheierea procedurilor legale de înființare a asociației, vom începe procesul de înscriere a absolvenților ca membri în cadrul acesteia. Noi dorim asociației mulți ani de activitate și să desfășoare multe programe în beneficiul absolvenților, al studenților, dar și pentru îmbunătățirea programelor de studiu oferite de Catedra de Administrație Publică.

Galerie foto