Stagiu de practică în administrația centrală

În perioada 5-16 mai 2014, un grup de studenți din cadrul Departamentului de Administrație Publică, al FSPAC, a efectuat un stagiu de practică la București, care a avut ca scop contactul direct cu instituții ale administrației publice centrale. În cele două săptămâni de practică profesională, studenții au participat la discuții cu reprezentanți ai Ministerului Afacerilor Interne și instituțiile aflate în subordinea acestuia: Inspectoratul General al Poliției de Frontieră, Înspectoratul General al Poliției Române, Brigada Specială de Intervenție a Jandarmeriei, Inspectoratul General de Aviație al MAI și Arhivele Naționale.

Studenților le-au fost prezentate principalele activități ale următoarelor instituții publice: Ministerul Finanțelor Publice, Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Dezvoltării Regionale și al Administrației Publice, Ministerul Mediului și al Schimbărilor Climatice, Agenția Națională a Funcționarilor Publici, Autoritatea de Audit și Autoritatea de Certificare și Plată. Totodată, studenții au avut contact și cu mediul privat, dar și cu sectorul non-guvernamental, reprezentat de Fundația pentru SMURD.

S-au realizat vizite în scop educațional la Guvernul României, Banca Națională a României, Palatul Parlamentului, Muzeul Național Cotroceni, Muzeul Național de Istorie a României, Muzeul Național de Istorie Naturală ”Grigore Antipa” și Muzeul Național al Satului ”Dimitrie Gusti”.