Nivel licenţă


Administraţia publică
este un domeniu interdisiplinar care le oferă studenţilor o viziune completă asupra vieţii şi societăţii şi care le permite să dobândească încă din timpul facultăţii atât noţiuni teoretice cât şi abilităţi practice, prin intermediul unor programe care îi pun în legătură cu profesioniştii din administraţia publică şi le permit accesul în instituţii publice sau organizaţii non-guvernamentale.

Conţinutul curriculei reflectă o abordare interdisciplinară a administraţiei publice. Se regăsesc în procente egale materii de drept, economie şi management. Câteva exemple: Introducere in administraţia publică, Management public, Comunicare şi relaţii publice, Drept administrativ, Managementul resurselor umane, Finanţe publice locale, Mangementul proiectelor etc.

Domenii de activitate după absolvire.
În urma absolvirii, studenţii noştri ocupă poziţii atât în administraţia centrală şi locală, cât şi în sectorul profit şi non-profit din ţară şi străinătate. Printre locurile predilecte de angajare se numără:

  • Guvern (ministere, agenţii guvernamentale)
  • Preşedinţie (administraţia prezidenţială)
  • Alte instituţii ale aparatului administrativ central
  • Primării, prefecturi, consilii judeţene, consilii locale
  • Instituţii ale Uniunii Europene (în Bruxelles, Strasbourg sau Luxemburg)
  • Organizaţii Non-Guvernamentale naţionale sau internaţionale
  • Companii private (naţionale sau multinaţionale)

 

 

Servicii și Politici de Sănătate (School of Public Health)

School of Public Health (SPH) este singurul program de sănătate publică disponibil la nivel licență pentru studenţii din România. Sănătatea publică este un domeniu nou de studiu ce urmărește îmbunătățirea sănătății comunităților prin educația în sănătate, prevenirea și controlul bolilor transmisibile și netransmisibile, dezvoltarea și implementarea politicilor în sănătate, dezvoltarea, evaluarea și implementarea strategiilor de management sanitar și monitorizarea hazardelor naturale.

SPH are o singură linie de studiu, cu predare în limba engleză și propune o abordare interdisciplinară care oferă un program de educaţie comprehensiv, urmărind cinci mari domenii de interes: Politici de sănătate şi management în sănătate, Sănătatea socială şi comportamentală, Epidemiologie, Biostatistică, şi Sănătatea mediului.

Cursurile noastre sunt predate în parteneriat cu profesori de la universități din Europa și Statele Unite ale Americii și adaptate astfel încât să acopere fiecare aspect al sănătății publice, dar în același timp să permită studenților să se axeze pe domeniul lor de interes. Printre cursurile noastre se numără: Introducere în sănătate publică, Sisteme de sănătate,  Psihologia sănătății, Epidemiologie, Economia sănătății, Metode avansate de cercetare în științele sociale, Sănătatea și politicile de sănătate, Determinanții sociali ai stării de sănătate, Controlul și prevenirea traumatismelor, Sănătatea mintală, Design-ul, implementarea și evaluarea programelor de sănătate, Campanii de promovare a sănătații. Mai multe informații despre cursurile oferite sunt disponibile aici.