Workshop „Facultatea altfel” – rezultate

Workshop privind oportunități de învățare  și facilitarea accesului la învățământul  superior

Prima zi a workshop-ului „Facultatea altfel” a fost focalizată pe oportunitățiile de învățare oferite studențiilor prin intermediul proiectului POSDRU ”Creşterea calităţii programelor de masterat în administraţie publică”. În prima parte a zilei, experții din cadrul proiectului au prezentat principalele activități în care studenții au fost implicați. Printre cele mai importante oportunități se numără:

  • realizarea unor proiecte de cercetare finanțate prin intermediul burselor sub coordonarea unui expert,
  • prezentarea rezultatelor prin participarea la conferințele organizate,
  • participarea în cadrul workshop-urilor precum și
  • participarea la sesiunile de instruire.

Aceste activitati au avut ca scop dezvoltarea unor abilități și competențe care să contribuie la creșterea calității pregătiri pe care studenții o primesc în cadrul programului de masterat în administrația publică.

A doua parte a workshop-ului a constat în prezentarea unor povești de succes ale unor tineri ONG-isti din Cluj-Napoca. Aceștia și-au prezentat experiențele ca voluntari și modul de valorificare în construirea propriei cariere. Au luat pe rând cuvântul Simona Șerban (Director Executiv, Fundația Comunitară), Paula Beudean (Fundaţia Danis), Erika Kramarik (Design & Layout, Associația Go Free) și Ana Dobârtă și Oana Teona Banu (Coordonatori proiecte, Civitas).

Dezbateriile dintre speakeri și studenții care au participat la eveniment au identificat cel puțin două beneficii pe care voluntariatul le oferă:

  • Dobândirea unor abilități, aptitudini sau competențe care pot reprezenta un avantaj competitiv la angajare
  • Realizarea unor contacte sociale care pot reprezenta o resursă în demararea unor proiecte viitoare.

A doua zi a workshop-ului a continuat cu o dezbatere privind programele de internship disponibile studenților la administrație publică. au fost prezentat programe de internship din toate cele trei domenii:

Paula Beudean (fundația Danis) a prezentat programul Erasmus for Young Entrepreneurs

Emilia Botezan (Șef Biroul Relatii si informatii externe, Primăria Cluj-Napoca) programul de internship al Primăriei Cluj Napoca

Andreea Suciu (director Programe CENPO) program lde internship al CENPO

A doua parte a discuțiilor a fost focalizată pe facilitarea accesului la învățământul superior. Conf. Univ. Dr. Cornelia Macarie a prezentat principalele politici din statele member UE menite să reducă discriminarea de gen existent la nivelul instituțiilor publice în general dar și la nivelul învățământului superior urmată de o dezbatere privind psobilitățile existent pentru Guvern dar și alți stakeholder interesați de a implementa astfel de initiative care să reducă fenom,enul discriminării de gen.

Ziua a doua a fost încheiată de prezentarea celor două noi facilități introduse prin intermediul proiectului POSDRU – modulul de e-learning (învățământ online) și biblioteca virtuală – facilități destinate creșterii accesului studenților la activitățile educaționale desfășurate de department.

Le mulțumim speakerilor dar și studenților care au participat și îi așteptăm la ediția următoare anul viitor.

Program
Anunț
Galerie foto