Shoebox 2015

shoebox2015Proiectul ShoeBox a început la FSPAC în urmă cu trei ani și a presupus un parteneriat cu organizații non-guvernamentale care se ocupă de copii și de persoane care au o stare financiară precară, trăiesc cu un handicap sau își petrec Crăciunul în spital. În fiecare an, am strâns peste 100 de cadouri care au ajuns în comunitate și vrem ca această experiență să continue și de acest Crăciun!

Și în acest an, partenerul nostru este Fundația Română pentru Copii, Comunitate și Familie (FRCCF), care lucrează cu copii cu vârste cuprinse între 5-16 ani. Pe cât posibil, trebuie să ne adaptăm acestui grup țintă. Dacă doriți să oferiți cadouri pentru copii foarte mici sau pentru adulți, puteți face și acest lucru, iar cadourile vor merge la familiile copiilor ajutați de FRCCF.

Cum poate contribui fiecare dintre noi?

Se iau o cutie de pantofi și niste hârtie de ambalat cadouri. Se ambalează separat capacul cutiei și cutia. Se umple cutia cu daruri potrivite pentru destinatarul cadourilor (fetițe cu vârste cuprinse între 6-8 ani, 9-11 ani, 12-14 ani și 15-16 ani; băieți cu vârste cuprinse între 6-8 ani, 9-11 ani, 12-14 ani și 15-16 ani). Se alege o felicitare și se formulează o urare de Crăciun.

Ce conține cutia?  

Vă puteți inspira din următoarea listă:

  • Obiecte de igienă personală: periuță, pastă de dinți, săpun, șampon, deodorant, creme etc.
  • Rechizite școlare: stilou, creioane, creioane colorate, ștampile pentru copii, ascuțitoare, liniar, radieră, caiete, cărți de colorat, pensule și acuarele, plastelină etc.
  • Haine: șosete, bluză, pijama, căciulă, fular, eșarfă, tricou, mănuși etc.
  • Jucării și cărți: jucării mici, păpușă, mașinuță, lego, cărți de joc, cărți, puzzle, animăluțe de pluș etc.
  • Dulciuri: bomboane, acadele, biscuiți etc.
  • Altele: trusă de cusut, suveniruri, bijuterii etc.
  • O felicitare de Crăciun

Valoarea unei cutii este de aproximativ 50 RON, dar acest lucru nu înseamnă neapărat că trebuie să cumpărați lucruri în valoare de 50 RON. Se pot pune în cutii și lucruri care au fost folosite, dar sunt într-o condiție bună și pot fi purtate sau folosite în continuare (un fular, o căciulă frumoasă, o jucărie pentru copii, bijuterii etc.).

Vă rugăm să NU puneți în cutie fructe proaspete, care s-ar putea strica, sau alte produse ușor perisabile (de exemplu, produse de patiserie). De asemenea, vă rugăm să verificați ca lucrurile folosite să fie în stare de funcționare sau curate și aranjate. Mulțumim!

Pentru cei ocupați, dar care vor să fie totuși Moș Crăciun

Cei care, din diverse motive, nu pot participa efectiv la cumpărarea produselor, au posibilitatea de a face o donație de 50 RON la Carmen Szekely, la secretariat, iar studenți voluntari vor face cumpărăturile. Banii se pot aduce până vineri, 11 decembrie, ora 16:00.

Când se pregătesc și se colectează cadourile?

Luni, 14 decembrie, începând cu ora 16:00, ne întâlnim cu toții (studenți și profesori) în clădirea FSPAC 2 pentru a ambala cadourile. Dacă nu aveți cutii și/sau hârtie de ambalat, acestea vor fi disponibile la fața locului (în măsura în care aveți cutii, vă rugăm să veniți cu ele). Cei care au cadourile gata împachetate le pot lăsa la voluntarii care vor fi prezenți la acțiune, dar avem rugămintea de a ambala separat cutia și capacul acesteia.

Detalii: Bogdana Neamțu (neamțu@fspac.ro)