Acțiune Club Alpin și FSEGA – Beliș, februarie 2013

În urmă cu o lună, Clubul Alpin FSPAC invita studenții din anul III de la Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor să i se alăture într-o excursie de două zile la Beliș, la finalul lunii martie. La invitație au răspuns „prezent” numeroși studenți, aparținând mai multor departamente din cadrul FSEGA.

Acțiunea a avut loc în zilele de 30 și 31 martie, iar studenții, însoțiți de trei cadre didactice ale FSPAC, au fost cazați cazați la baza hotelieră a UBB. Din păcate, condițiile meteorologice nu au favorizat desfășurarea activităților inițial planificate, care ar fi urmat să aibă loc în aer liber, așa că programul a fost adaptat. Astfel, au fost desfășurate exerciții de teambuilding și relaționare interpersonală, în cadrul cărora studenții au avut ocazia să se cunoască și să socializeze. Totodată, participanții la activitate au avut parte și de o sesiune de instructaj cu privire la echipamentul și comportamentul în natură, susținută de Aurelian Chira (Salvamont Beliș). În cadrul aceleiași sesiuni, studenților le-au fost explicate câteva tehnici de prim-ajutor, fiindu-le expuse particularități ale meseriei și cazuri concrete în care a fost nevoie de intervenții ale echipelor de salvatori montani.

Aceasta este prima acțiune a Clubului Alpin în cadrul căreia au fost implicați și studenți din afara facultății. Întrucât activitatea a avut succes, se ia în considerare posibilitatea derulării, pe viitor, a unor acțiuni similare.

Galerie foto