Transylvanian International Conference

Cea mai importantă conferință internațională pe teme de administrație publică și dezvoltare comunitară a avut loc, săptămâna aceasta, la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării.

Organizată de Departamentul de Administrație și Management Public al FSPAC, în perioada 2-4 noiembrie, Transylvanian International Conference in Public Administration a fost gândită și structurată ca o oportunitate de interacțiune între comunitatea academică, autoritățile publice locale și mediul de afaceri clujean, pe o temă de interes comun: inovarea și moduri în care aceasta poate contribui la dezvoltarea locală. Evenimentul a reunit cercetători, cadre didactice, reprezentanți ai autorităților publice locale și ai mediului de afaceri local, precum și studenți, teoreticieni și practicieni din România, Statele Unite ale Americii (Arizona, California, Delaware, Florida, Georgia, Illinois, Michigan), Austria, Belgia, Cehia, China, Germania, Olanda, Rusia, Turcia și Ungaria.

      

Conferința s-a dorit a fi nu doar o manifestare științifică, ci și un eveniment care să reunească partenerii instituționali ai Departamentului de Administrație și Management Public, cu care profesorii noștri au colaborat, de-a lungul timpului, și în proiecte de dezvoltare locală ale Primăriei Municipiului Cluj-Napoca, pe partea de planificare strategică și dezvoltare antreprenorială. 

Aflată la cea de-a doua ediție, Transylvanian International Conference in Public Administration își propune să devină parte a brandului Departamentului de Administrație și Management Public, fiind reprezentativă pentru întreaga activitate de peste an a departamentului și a cadrelor didactice și cercetătorilor săi.

La ediția din acest an, peste o sută de participanți au prezentat lucrări pe teme de administrație publică, dezvoltare urbană, dezvoltare sustenabilă, inovare și educație, în cadrul panelurilor desfășurate, în zilele de 2 și 3 noiembrie, în limba engleză și în limba maghiară, precum și în cadrul panelului Public Health. Tot în cadrul conferinței au fost organizate și o întâlnire cu practicieni din administrația publică locală (în cadrul căreia aceștia au susținut prezentări cu exemple de bune practici în administrația publică, iar ulterior au participat la workshop-uri despre construirea avantajului competitiv și modalități de evitare a conflictelor de interese) și un workshop dedicat doctoranzilor FSPAC, care a inclus sesiuni de prezentare a proiectelor de cercetare.  

Conferința a fost onorată și de participarea, în calitate de keynote speakers, a doi experți de renume mondial: Geert Bouckaert (Leuven University, Belgia) și Allan Rosenbaum (Florida Internatinal University, SUA), ale căror discursuri au adus în atenție două teme de interes major pentru administrația publică actuală: Trusting government și Innovation, governance and the building of a good society in an era of political uncertainty.   

Evenimentul s-a bucurat de un sprijin deosebit din partea Primăriei Municipiului Cluj-Napoca și a sponsorilor, NTT Data și Iulius Mall cărora le mulțumim, din nou, pentru tot ajutorul acordat la organizarea conferinței.