Dezbatere EFOR – România între UE și Eurasia

Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării împreună cu  Expert Forum au organizat joi, 29 mai 2014, o dezbatere pe tema România între UE și Eurasia – banii publici, statul de drept și economia reală. Evenimentul i-a avut ca invitați pe experții EFOR Laura Ștefan (expert anticorupție) și Otilia Nuțu (analist energie) și a fost moderat de prof. dr. Călin Hințea, decanul FSPAC.

În prima parte a dezbaterii, Laura Ștefan și Otilia Nuțu au prezentat ultimul raport EFOR, atingând probleme precum iminenta criză a gazului în Europa sau noul val de politici populiste și naționalism economic anti-european. O altă temă importantă a fost cea referitoare la deteriorarea instituţiilor şi a democraţiei în mai multe state din regiune, sub pretextul independenţei de Bruxelles, dar şi la presiuni sporite din partea grupurilor de interese pentru deturnarea banilor publici, mai ales din achiziții publice.

A urmat apoi o dezbatere cu intervenții din partea celor prezenți în sală, cele mai discutate teme fiind criza energetică și corupția din sistemul achizițiile publice.