Studenți japonezi la FSPAC

hosei_int
În perioada 17 august-12 septembrie 2015 patru studenți de la Universitatea Hosei, Japonia, participă la un stagiu de intership vizând dezvoltarea comunitară organizat de Departamentul de Administrație și Management Public (FSPAC), Universitatea Babeș-Bolyai, în parteneriat cu Federația Share și Primăria Municipiului Cluj-Napoca. Studenții japonezi, care studiază în domeniul sociologiei și al comunicării interculturale, vor desfășura diverse activități în cadrul Federației Share și Primăriei Municipiului Cluj-Napoca, axate în general pe identificarea de modalități de promovare mai bună a orașului Cluj-Napoca la nivelul publicului japonez și dezvoltarea unor materiale de marketing pentru Cluj-Napoca în limba japoneză.

Acest intership se desfășoară în contextul în care în 2015 Cluj-Napoca deține titlul de Capitală Europeană de Tineret. Studenții vor participa de asemenea la mai multe vizite de studiu în comunități din Transilvania, atât din mediul urban cât și rural. Studenții japonezi vor realiza, alături de studenți români, cercetări aplicate care să le permită să înțeleagă problemele cu care se confruntă comunitățile vizitate, cu accent pe rolul pe care cultura și valorificarea culturii îl pot juca în dezvoltarea turismului local.

Pe durata perioadei de intership vor fi organizate activități la care vor participa studenții și cadrele didactice ale Departamentului de Administrație și Management Public și care vizează diferite aspecte legate de cultura și tradițiile japoneze.

Acest program este primul pas realizat în cadrul acordului de cooperare semnat între Univ. Babes Bolyai și Univ. Hosei în anul 2015.