Bursele Swim for Excellence

Swim-for-Excellence-cs
S-a prelungit termenul, propunerile trebuie trimise pe adresa contact@fspac.ro pana in data de joi, 12 martie, ora 24:00.

În luna iulie 2014, studenți și cadre didactice din cadrul FSPAC au luat parte la o campanie de strângere de fonduri denumită Swim for Excellence, parte a Swimathonului organizat anual de Fundația Comunitară Cluj. Proiectul propus de FSPAC a constat în obținerea de donații pentru acordarea unor burse de cercetare studenților FSPAC. Aceste burse își propun nu doar să răsplătească excelența academică, ci și să încurajeze implicarea studenților în comunitate.

Din fondurile strânse vor fi acordate un număr de 5 burse (Bursele Swim for Excellence) în valoare de 2.500 RON fiecare (câte o bursă pentru fiecare dintre specializările FSPAC). Pentru obținerea burselor, studenții vor trebui să propună proiecte de intervenție în comunitate sau la nivelul societății, prin care să identifice o problemă și să propună diferite strategii de soluționare a acesteia.

Demersului de oferire de burse de excelență i s-a alăturat și domnul europarlamentar Daniel Buda, cadru didactic în cadrul FSPAC, care a ales să finanțeze o bursă specială de excelență (Bursa EU-Excellence), în cuantum de 2.500 RON. Această bursă își propune să familiarizeze studenții cu un subiect important și anume modul cum afectează deciziile luate la nivelul UE statele membre, inclusiv România, și nivelurile subnaționale din aceste state.

Regulament competiție

Calendar competiție

1. Anunțarea concursului și a metodologiei de selecție (27 februarie 2015).

3. Realizarea proiectelor de cercetare de către studenți (27 februarie 2015 – 8 martie 2015). Predarea acestora prin email la adresa contact@fspac.ro. Se va menționa clar în textul emailului pentru care dintre cele 2 tipuri de burse aplică studentul.

4. Etapa 1 a procesului de selecție (9-11 martie 2015). Selecția celor mai bune proiecte și anunțarea rezultatelor și a studenților care vor fi invitați la interviu.

5. Desfășurarea interviurilor (13 martie 2015).

6. Semnarea contractelor de bursă cu studenții desemnați câștigători și începerea proiectelor (15 martie 2015).

7. Derularea burselor pe o perioadă de 3 luni (15 martie-15 iunie).